Po pachnącej rekordem edycji #FoodSmellsGood największe wydarzenie kulinarno-towarzyskie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów!
Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. To festiwalowe zrzeszenie najlepszych autorskich restauracji. Odbywa się w 100 procent w duchu #SzanujJedzenie i zero-waste. Dzięki inteligentnemu systemowi wcześniejszych rezerwacji z wyborem menu w czasie Festiwalu nie marnuje się ani trochę żywności.
Restaurant Week to festiwal unikatowych dań #SpozaKarty. Najlepsze restauracje przygotowały specjalne popisowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie od 69 zł. Każdy pełnoletni gość festiwalu otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl. Szefowie staja do pozytywnej rywalizacji i co edycję opracowują specjalne menu dostępne tylko podczas tego festiwalu.
W tegorocznej odsłonie Festiwalu, aż 400 restauracji z całej Polski zamienia się w foodowe redakcje, tworząc niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, gdzie każde danie stanie się sensacją. W festiwalowej cenie spróbujesz autorskiego trzy daniowego menu z cocktailem, które powstało w oparciu o najnowsze trendy.
- Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie! To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać wyselekcjonowane aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi wiadomościami ze świata. – zaznacza Marcin Wawrzeń, dyrektor Festiwalu. Warto śledzić festiwalowe newsy i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na wydarzeniu w ponad 400 wyjątkowych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.
Zobacz, jakie rzeszowskie restauracje biorą udział w Festiwalu Restaurant Week
- Bistro Pełne Radości
- Blue Diamond (Trzebownisko)
- Hilton Garden Inn Rzeszów
- Hokus 2.0
- Ikeda Sushi
- Kulisy - Hotel Falcon
- Molto
- Okovita
- Umami
- Wina Dajcie
- Zielony Kompleks Dwór Ostoya
Co trzeba zrobić, aby wziąć udział w festiwalu?
Aby wziąć udział w festiwalu trzeba dokonać rezerwacji. Miejsca w wybranej restauracji rezerwujemy na stronie festiwalu https://restaurantclub.pl . Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.
Kulinarna uczta potrwa do 24 kwietnia.
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?