Najlepsza restauracja w Krakowie i Małopolsce
Pyszne.pl Awards to jedyny plebiscyt w Polsce, który docenia restauracje za ich kulinarne osiągnięcia. Wybór zwycięzców w tym roku był zdecydowanie w rękach użytkowników serwisu. Wśród wielu kategorii, najważniejsze były te określające najlepszą restaurację w danym regionie. W Krakowie tytuł ten zdobyła Napoletana Trattoria Grande Piadina, a w województwie małopolskim – Jacek Placek Pizza z Modlnicy.
– Myślę, że klienci doceniają nas za prawdę. Autentycznie dobre jedzenie, dobre produkty, zero oszukiwania. Kochamy włoską kuchnię – od zawsze i na zawsze. To ona jest numerem jeden w naszych sercach, dlatego chcemy się nią dzielić. Bardzo dziękujemy za nagrodę, to dla nas ogromne wyróżnienie –" mówi Joanna Wiszniewska, właścicielka Napoletana Trattoria Grande Piadina.
Pyszne.pl Awards: Kulinarna mapa Polski
Plebiscyt ma na celu stworzenie kulinarnej mapy Polski. Nagrody są przyznawane najlepszym restauracjom w każdym z 16 województw oraz 6 największych miast w kraju. Plebiscyt ten odzwierciedla również różnorodność polskiej sceny gastronomicznej.
Statuetki trafiają do restauracji najpopularniejszych w Polsce kuchni:
polskiej,
włoskiej,
azjatyckiej,
amerykańskiej,
bliskowschodniej
oraz do najlepszej restauracji wegetariańskiej.
– W tym roku zdecydowaliśmy się wyróżnić większą liczbę restauracji w kategoriach lokalnych. Lista zwycięzców doskonale odzwierciedla bogatą ofertę gastronomiczną w Polsce i fakt, że ulubione lokale naszych użytkowników można znaleźć nawet w nieoczywistych zakątkach kraju. Pyszne.pl Awards to jedna z wielu inicjatyw, poprzez które zachęcamy naszych użytkowników do odważnych poszukiwań i odkrywania nowych smaków –" komentuje Arkadiusz Krupicz, dyrektor zarządzający Pyszne.pl.
Kultura jedzenia w Małopolsce
Pyszne.pl Awards to nie tylko nagrody, ale też obraz preferencji kulinarnej Polski. W Małopolsce zdecydowanie królują pizzerie. W województwie tym zwyciężyła pizzeria Jacek Placek Pizza z Modlnicy.
– Ja jestem Jacek, a restauracja to Jacek Placek. Ta pizza jest moja – ani włoska, ani polska. Ogromnie się cieszę, że do klientów to trafiło. Doceniają nas przede wszystkim za smak, ale też za obsługę. Jesteśmy sprawnie działającym, zgranym zespołem, pracującym od samego początku w niemal niezmienionym składzie. Ludzie nas znają i dlatego chętnie do nas wracają –" podkreśla Jacek Chlipała, właściciel restauracji Jacek Placek Pizza.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?