Podczas godzinnego wykładu zgromadzeni słuchacze dowiedzieli się, jakie właściwości posiada mięso ze świni złotnickiej oraz jak ważne jest przygotowanie go w odpowiedni sposób.
"Przygoda ze świnią złotnicką" - organizatorzy
Spotkanie pt. "Przygoda ze świnią złotnicką" zorganizowane było przy współpracy Agencji Rynku Rolnego, a poprowadził je Dyrektor OT w Poznaniu, Andrzej Bobrowski.
"Przygoda ze świnią złotnicką" - pyszne i zdrowe dania
Po wykładach nastąpiła część przyjemniejsza dla podniebienia. Wybrani uczniowie pod okiem jednego z lepszych kucharzy w Polsce, Sebastiana Gołębiewskiego z Warszawy, gotowali regionalne i zdrowe dania.
Katarzyna Jąder
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?