Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Ponad 100 prac napłynęło na konkurs „Wielkanocne symbole” organizowany przez MOPS FOT

Ponad 100 prac napłynęło na konkurs „Wielkanocne symbole” organizowany przez MOPS FOT

Holender Anton Fase nie jest już piłkarzem ŁKS

Holender Anton Fase nie jest już piłkarzem ŁKS

Polecamy

Czym jest mobbing w pracy? Prawnik wyjaśnia, jak go rozpoznać

Czym jest mobbing w pracy? Prawnik wyjaśnia, jak go rozpoznać

Zakaz sprzedaży kremów dla dzieci! Młodzi kupujący odmładzające kosmetyki to plaga

Zakaz sprzedaży kremów dla dzieci! Młodzi kupujący odmładzające kosmetyki to plaga

Lucyna Roszak w gronie ekspertów z całej Polski! Będzie współpracować z minister

Lucyna Roszak w gronie ekspertów z całej Polski! Będzie współpracować z minister