Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili...
fot. Bru-nO/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Papryka

Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili można zostawić je w całości), usuń palcami gniazdo nasienne, rozkrój ew. na połówki. Grilluj 8-10 min (na średnio rozgrzanym ruszcie), obracając w trakcie pieczenia. Paprykę do szaszłyków pokrój natomiast w kawałki o boku ok. 3 cm. Czas pieczenia często zależy wtedy od pozostałych składników, jednak nic się nie stanie, jeśli warzywo to po przygotowaniu całości będzie wciąż jędrne czy zbyt miękkie.

Zobacz również

Marek Wierzbicki: Całą zabawę zaczynamy od nowa

NOWE
ROZMOWA
Marek Wierzbicki: Całą zabawę zaczynamy od nowa

Już 20 lat Polski w Unii Europejskiej. To 20 największych inwestycji na Opolszczyźnie

Już 20 lat Polski w Unii Europejskiej. To 20 największych inwestycji na Opolszczyźnie

Polecamy

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

Samochód wypadł z drogi i dachował w rowie. Dwie osoby trafiły do szpitala

Samochód wypadł z drogi i dachował w rowie. Dwie osoby trafiły do szpitala

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio