Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Uczyli się od mistrzów. Warsztaty

Dorota Michalczak
Uczyli się od mistrzów
Uczyli się od mistrzów Fot. Dorota Michalczak
3 listopada, dziewcząta i chłopcy wraz z mamami i paniami z koła gospodyń wiejskich z Perzyn, na czele z sołtysową Ireną Raczkowiak przygotowywali potrawy regionalne. Z wielkim zapałem dzieci gotowały i dusiły ziemniaki na „nupecki” – placki z gotowanych ziemniaków smażone na oleju.

Uczyli się od mistrzyń
3 listopada, dziewcząta i chłopcy wraz z mamami i paniami z koła gospodyń wiejskich z Perzyn, na czele z sołtysową Ireną Raczkowiak przygotowywali potrawy regionalne. Z wielkim zapałem dzieci gotowały i dusiły ziemniaki na „nupecki” – placki z gotowanych ziemniaków smażone na oleju. Potrawa z jaką milusińscy spotkali się po raz pierwszy, smakowała na słodko z dżemem, lub pikantnie z sosem czosnkowym. Oprócz tajemniczych nupecek na stole znalazła się zupa z korbola z kulankami, pyry z gzikiem, sałatka ziemniaczana, kluski z makiem, ciasto drożdżowe, chleb i wiele innych łakoci. Była okazja do wspólnego biesiadowania, w którym uczestniczył burmistrz Zbąszynia Tomasz Kurasiński, dyrektor ZSP w Przyprostyni - Lucyna Młodystach, dyrektor ZCK – Katarzyna Kutzman Solarek. Wielką frajdą dla uczestników projektu był prezent od burmistrza (aparat fotograficzny).

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wolsztyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto