MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fasola i inne rośliny strączkowe do idealny dodatek do dań,...
fot. ROMAN ODINTSOV / Pexels

Z czym najlepiej jeść jajka? 5 najzdrowszych dodatków. Wzbogać o nie jajka faszerowane, tortille i szakszukę, a efekty Cię zaskoczą!

Jaja i rośliny strączkowe

Fasola i inne rośliny strączkowe do idealny dodatek do dań, w których brakuje błonnika pokarmowego, są także świetnym źródłem białka. Sprawia to, że dani z ich dodatkiem są bardziej sycące. Dodatkowo dostarczają wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz licznych witamin i składników mineralnych. Można dodać je do omletu lub tortilli.

Zobacz również

W Sopocie stanął pomnik… najstarszej rośliny świata

W Sopocie stanął pomnik… najstarszej rośliny świata

Słynne muzeum zdejmuje sześć obrazów, w tym Van Gogha i Moneta

Słynne muzeum zdejmuje sześć obrazów, w tym Van Gogha i Moneta

Polecamy

Coolcation – nowa moda w turystyce zdobywa coraz większą popularność

Coolcation – nowa moda w turystyce zdobywa coraz większą popularność

To pyszne ciasto z malinami zrobisz w 10 minut. Nie potrzebujesz nawet miksera

To pyszne ciasto z malinami zrobisz w 10 minut. Nie potrzebujesz nawet miksera

Uwaga na te reklamy w Google – to oszustwo. Nie klikaj!

Uwaga na te reklamy w Google – to oszustwo. Nie klikaj!