Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Tężnia solankowa nad Chechłem w Trzebini już działa

NOWE
Tężnia solankowa nad Chechłem w Trzebini już działa

Policja otoczyła konsulat Iranu. Zamachowiec grozi detonacją bomby!

NOWE
Policja otoczyła konsulat Iranu. Zamachowiec grozi detonacją bomby!

Polecamy

Film "Anselm" o sztuce Anselma Kiefera w Kinie Pod Baranami

Film "Anselm" o sztuce Anselma Kiefera w Kinie Pod Baranami

W MOK-u czytali Gombrowicza. To dopiero początek „Gombroprojektu”

W MOK-u czytali Gombrowicza. To dopiero początek „Gombroprojektu”

Polskie i niemieckie zespoły przez dwa dni będą rywalizowały w Nowej Soli

Polskie i niemieckie zespoły przez dwa dni będą rywalizowały w Nowej Soli