Przepis na kotlety ziemniaczane z wędzonym surowym boczkiem i koperkiem z Kwiatkowa

Redakcja
Przepis na kotlety ziemniaczane z wędzonym surowym boczkiem i koperkiem z Kwiatkowa
Przepis na kotlety ziemniaczane z wędzonym surowym boczkiem i koperkiem z Kwiatkowa Nadesłane
Udostępnij:
Przepis prosty, a danie smaczne! Takie właśnie są kotlety ziemniaczane z wędzonym surowym boczkiem i koperkiem. Tajniki jego wykonania zdradziły nam panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Kwiatkowie.

Składniki:

1 kg ugotowanych ziemniaków,
1 duża cebula,
30 dkg wędzonego surowego boczku,
4-5 łyżek mąki,
1 jajko,
pęczek zielonego koperku,
bułka tarta,
sól i pieprz,
olej do smażenia. *

Sposób przygotowania: Ziemniaki przepuścić przez praskę i wystudzić. Cebulę i boczek pokroić w kostkę. Boczek zrumienić na patelni, dodać pokrojoną cebulę. Smażyć aż cebula się dobrze zrumieni. Wystudzić. Do zimnych ziemniaków dodajemy jajko, usmażoną wcześniej cebulę i boczek wraz z wytopionym tłuszczem, pokrojony koperek i przyprawy do smaku. Dobrze wymieszać. Z masy formować małe kotlety. Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Sytuacja cenowa w branży mięsnej w Polsce

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie